Fracturismul — „un copil al revoluției”

Acum 18 ani de la pu­blicarea manifestu­lui fracturist, a scrie despre acest curent înseamnă a încerca, pe cât e posibil, să privim acest fenomen literar „în faţă”. Starea de spirit a cărei confirmare este literatura de tip

Aferim, aferim!

Pelicula românească Aferim, aferim! impresionează printr-un stil extrem de diferit de stilul cinematografiei americane sau europene, cu care ne-am obișnuit. Dezvoltat fiind din cinematografia autohtonă, Aferim este un adevărat western românesc.

Singurătatea poate însemna fericire

Walden este una dintre acele cărţi care te fac să zâmbești. Chiar dacă se vorbește despre tristeţe, singurătate și plictiseală, este cartea care nu știe „unde se termină cerul și începe ironia” (Heinrich Heine).

„Chiriaşul grăbit”. Spectacol în troleibuz

Mă aflu într-o gură imensă de pește

Un om este un pescar. Iar orişice pescar îşi vede de treaba lui. Stând singur în mijlocul mării, pescuind vise şi speranţe mici cât o fâţă*, un om poate rămâne întotdeauna…

Oare Ţara asta a uitat de noi?

Un spectacol-provocare, care nu poate lăsa pe nimeni indiferent, a avut loc în incinta Teatrului „Satiricus Ion Luca Caragiale”, în regia lui Sandu Grecu, după piesa „Transnistria”, de Constantin Cheianu.

Poezii

În casa ciudată mereu
E ca şi cum lumina a încurcat adresa
Şi a ajuns aici să-mi spună că există,
Că a putut pătrunde în casa fără uşi
Şi cu ferestre mici, acoperite…