Muzica unește. Muzica nu are hotare

Când a apărut Dara?

Dara a apărut în vizorul publicului pe 3 martie 2012.

De ce Dara?

E un Dar, derivat din numele pe care mi l-au dat părinţii.

Prima ta scenă?

Ca la toate copiliţele care încep să îngâne hiturile momentului, coco­ţate pe taburetele grădiniţei și cu pretenţia către colegii de grupă să fie un public cald și primitor… De obicei, erau.

Ai participat la numeroase concursuri. Care dintre ele te-a marcat cel mai mult?

Dacă putem considera Eurovisio­nul un concurs, atunci acesta este cel care m-a marcat. A fost minu­nata platformă de pe care Dara s-a făcut cunoscută. Un concurs care-ţi oferă emoţii, mai ales că nu ai în faţă prea mult public. Iar reacţia publicului din faţa televizorului nu ai cum să o afli. Ceea ce-ţi rămâne să faci e să dai din tine tot ce ai mai bun, pentru că ești în competiţie nu doar cu ceilalţi colegi, ci în pri­mul rând cu tine.

Ce simţi atunci când ești pe scenă?

Adrenalină. Plăcere. Trăiesc!

Cu cine faci orele de canto?

Nu mai fac ore de canto de multă vreme, dar am parcurs școala de la un capăt la altul cu doamna Irina Morari. Și-i sunt recunoscătoare.

De ce încă nu ai reușit să scoţi un album?

Aș vrea un album la lansarea că­ruia să vă invit, așa cum fac unii colegi de-ai mei. Să înșir și eu mese ca la nuntă. Să mă pupe toţi din complezenţă, să spună: „Vai, ce frumoasă ești! Vai, ce album mișto ai!” fără să-l asculte, dar am o producătoare. Alla Donţu nu face ca ceilalţi. Adună piesele mele cu lunile, cu anii. Nu-mi poate face album peste noapte! N-am încă album, dar am producător.

Ai fost una dintre norocoasele care au reușit să-l vadă pe Carla’s Dreams fără mască. Cum e?

Ce vă face să credeţi că l-am văzut spălat pe faţă? Am noroc să lucrez cu el. E un artist complex, cu cre­ierul încins.

Cum ai ajuns să cânţi pe scenă cu celebrele artiste din România Antonia și Inna?

Muzica unește. Muzica nu are ho­tare. Drept dovadă este colabo­rarea pe care am avut-o cu aceste artiste.

Cum te-ai simţit în noul tău videoclip?

Vreau să subliniez ceva: eu nu cores­pund standardelor impuse de indus­tria modei, nu sunt „coborâtă” de pe copertă. Sunt o femeie în devenire. Cu minusuri și plusuri – ca toate fe­meile noastre. Iar multe fete încear­că să devină copii ale coperţilor, ui­tând să se accepte așa cum sunt. Și cine a spus că cele de pe coperţi sunt perfecte?!

Te putem vedea pe holurile Conservatorului?

Nu, pentru că Dara străbate holuri­le altei instituţii de învăţământ su­perior. Sunt studentă la Filologie la Universitatea de Studii Europene din Moldova.

Planuri de viitor?

Niciodată nu pot ști ce idei vor bân­tui prin capul meu și al echipei cu care lucrez – echipa „Youbesc” – și cum se vor așeza ele în final într-o piesă. Răbdare și… o să vă surprind, sper.

___________________

Interviu realizat de Victoria KIRILOV